Padoms: Kā nopirkt labu gaļu!
Lai Justos pārliecinātam, ka nopirkāt kvalitatīvu gaļu, vislabāk to pirkt no zināmiem vietējiem gaļsaimniekiem. Bet, ja nākas izvēlēties gaļu veikalā vai tirgū, tad iesakām vadīties pēc 3 punktiem:
1. Labi izgriezts gabals – ļoti svarīga ir izgrieztā gaļas gabala forma. Gabals jābūt gluds, bez izteikti robainām malām, bez iegriezumiem, caurumiem vai plaisām. Vitrīnā izlikti konkrēta gaļas veida gabali jābūt līdzīgi pēc formas un izmēra.
2. Krāsa – krāsa var būt atšķirīga atkarīgi no dzīvnieka gaļas un izgriezta gaļas gabala, bet svaiga gaļa vienmēr būs ar bagātīgu, izteiktu krāsu. Par kvalitātes rādītāju tiek uzskatīts, ja viena gabala krāsa ir vienmērīga. Ja gaļa ir izbalējusi vai plankumaina, tas liecina par gaļas sliktu apstrādi vai vecumu.
3. Struktūra – struktūrai jābūt salīdzinoši viendabīgai. Struktūra ar atdalītām šķiedrām vai graudaina struktūra var liecināt par mehāniski bojātu vai vienkārši sliktas kvalitātes gaļu.
Lai jums izdodas gardi ēdieni!